WEETJES

JOLIEN D'HOORE

WEETJES

Mijn favoriete trainingsparcours loopt door de Vlaamse Ardennen (de streek rond Oudenaarde, Ronse, Kluisbergen, …). Wil je ook eens op mijn parcours trainen? Download het hier.

 

Mijn favoriete trainingsbestemmingen vind je dan weer in het zonnige Mallorca en Mojacar.

Goede wegen met weinig verkeer, ideale regio's om zowel op het vlakke als bergop te knallen. Beide regio's zijn echte fietsparadijzen waar ik meestal in de maanden december en januari op stage trek. Mocht je zelf eens gaan trainen op Mallorca dan is deze route een must. Wil je de regio rond Mojacar verkennen, dan kan ik jou Kortweg Cycling Travel aanbevelen (info@kortweg.be).

 

Hoe het begon? Ik ben met wielrennen begonnen op 12-jarige leeftijd nadat ik 6 jaar aan atletiek had gedaan. Ik zocht naar een nieuwe uitdaging. Ik was toen al zot van de fiets en kreeg er dan ook één cadeau na lang zeuren bij de ouders. Ik nam tijdens de zomervakantie deel aan een fietskamp samen met mijn neef. Op het einde van dat fietskamp kreeg ik een aspirantenvergunning. De start van een leuk en spannend avontuur!

 

Mijn favoriete muziek: dance en house in de stijl van Lost Frequencies, Kygo, Klingande, Felix Jaehn, Felix Zimma, … Je kan me dagelijks volgen op Spotify via deze link.

Als ik me opwarm voor een tijdrit of voor een pistewedstrijd dreunen dan weer de tonen van

door de koptelefoon.

 

Leukste sportieve ervaring: Olympische Spelen 2012 & 2016

 

Mijn droomjob: inspanningsfysiologe in een sportmedisch trainingscentrum

 

Mijn favoriete hoofdzonden: de ribbetjes van Amadeus (uiteraard alleen buiten het wielerseizoen) en shoppen, grotendeels gerelateerd aan mijn schoenenverslaving (zowel tijdens als na het wielerseizoen ☺)